Risicomanagement Software

Dat elke organisatie aandacht dient te besteden aan risicomanagement is een feit. Wat veel bedrijven zich echter niet realiseren is dat risicomanagement een doorlopend proces is. Het is niet een kwestie van eenmalig inventariseren en wat maatregelen implementeren; je moet ervoor zorgen dat je altijd bovenop de risico’s zit, zodat je je maatregelen waar nodig kunt aanpassen en je altijd de controle weet te behouden. Wil jij risicomanagement binnen jouw organisatie naar een hoger niveau tillen? Maak dan kennis met de risicomanagement software van RiskChallenger!

Waarom risicomanagement software?

Het is van essentieel belang om alle mogelijke risico’s binnen jouw organisatie te inventariseren, te analyseren, te evalueren, te elimineren (of zoveel mogelijk te beperken) en te monitoren. Om focus in je risicosessies te brengen is het belangrijk om hierbij van de juiste risicomanagement software gebruik te maken. Software die optimaal inzicht biedt in de verbanden tussen oorzaken, gevolgen en maatregelen, en jouw organisatie helpt om risico’s zo efficiënt mogelijk te minimaliseren en te monitoren. En daar kan RiskChallenger bij helpen.

Waarom risicomanagement software van RiskChallenger?

RiskChallenger heeft een uniek softwarepakket ontwikkeld dat speciaal gericht is op communicatief risicomanagement. Onze risicomanagement software onderscheid zich van andere softwarepakketten door zijn eenvoud en krachtige features en draagt bij aan een grotere bewustwording van risicobeheersing. Met de RiskChallenger software kun je eenvoudig risicosessies organiseren, nieuwe risicoprojecten aanmaken en uitgebreide rapportages uitdraaien.

De voordelen van onze risicomanagement software

  • Gebruiksvriendelijke, intuïtieve risicomanagement software;
  • Stimuleert inspiratievolle risicosessies;
  • Door deelnemers eenvoudig te gebruiken op de eigen smartphone;
  • Creëert inzicht in verbanden tussen oorzaken, gevolgen en maatregelen;
  • Deskundig advies van ervaren risicomanagementexperts.

Hoe werkt het?

De risicomanager maakt gebruik van de RiskChallenger iPad app. Deze is webbased, wat betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw risicodossiers. Bij risicosessies kunnen de overige deelnemers hun eigen smartphones gebruiken; stemmen kan zowel op iOS als op Android en Windows apparaten. Na het installeren van de iPad app kan de risicomanager direct starten met het aanmaken van een nieuw risicoproject. Daarbij kun je onder andere kwalitatieve en kwantitatieve scores, effecten en risicotoleranties invoeren, welke op overzichtelijke wijze in een heatmap worden weergegeven. Ook is het mogelijk om herinneringen in te stellen en risico filters en prioritering aan te brengen. Je kunt eenvoudig filteren op risico’s en/of maatregelen, de risico’s sorteren op totale risico score, of de zoekfunctie gebruiken. Verder kan de risicomanager op elk gewenst moment een Excell-uitdraai van het risicodossier opvragen. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden die de RiskChallenger software te bieden heeft!

Nieuwsgierig geworden naar RiskChallenger?

Wij staan volledig achter ons product en vertellen je dan ook graag meer over de vele mogelijkheden en voordelen van onze unieke risicomanagement software. Maar om echt te kunnen vaststellen of het iets voor jouw organisatie is, moet je het eigenlijk gewoon uitproberen. Daarom bieden we je de mogelijkheid om de RiskChallenger demo aan te vragen, zodat je op je gemak de app kunt verkennen en uitproberen. Dit kost je helemaal niets en is uiteraard geheel vrijblijvend!