Scale-up RiskChallenger sluit zich aan bij De Gasfabriek

28 oktober 2019

RiskChallenger beheert, ontwikkelt en vermarkt specialistische software op het gebied van communicatief risicomanagement. Hiermee worden risico’s vertaald naar effectieve beheersing en verheft het risicodossier zich van verplichting naar meetbaar resultaat. RiskChallenger ondersteunt op gebruiksvriendelijke wijze de risicomanager in het voeren van het juiste gesprek over risico’s op die momenten dat deze ertoe doen. De software draagt bij aan een grotere bewustwording van risicobeheersing. De software is uniek in zijn eenvoud, kracht en functionaliteiten.

Diederik Bol en Harry Steenwijk sluiten zich met hun scale-up RiskChallenger aan bij De Gasfabriek. Een samenwerking die voor beide partijen mooie kansen biedt. Het bedrijf opereert sinds deze zomer volledig zelfstandig. Met de interactieve software van RiskChallenger is de gebruiker in staat om snel en efficiënt de juiste informatie inzichtelijk te maken voor een concrete risicoanalyse. Kortom: een schaalbare IT-oplossing. En daar zijn we bij De Gasfabriek gek op!

Harry Steenwijk heeft jarenlange ervaring op het gebied van risicomanagement. Diederik Bol heeft ervaring op het gebied van ondernemerschap en management. Hij richt zich daarom ook op de interne processen en de bedrijfsgroei. Om een vlotte bedrijfsgroei in te zetten en optimaal in te kunnen spelen op de behoefte van klanten, is een team van developers, bestaande uit Rien Heuver en Wybren Kortstra, toegevoegd aan RiskChallenger.

Het team van RiskChallenger proost met zijn partners na het tekenen van de aandeelhoudersovereenkomst.

Verhuizen naar De Gasfabriek

De afgelopen maanden hebben de mannen niet stilgezeten: na de verzelfstandiging zijn ze overgegaan op een nieuw webplatform. Er zijn al nieuwe klanten bijgekomen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort en het developmentteam werkt vanuit de nevenvestiging in Enschede.

Samenwerking met andere bedrijven

Op de campus van De Gasfabriek worden verschillende samenwerkingen met andere bedrijven gestimuleerd. Zo is voor de bouw van de nieuwe website een samenwerking gestart met het team van De Brandeniers. Daarnaast lopen er gesprekken over samenwerkingen met andere bedrijven op de campus.

Hoe zou je jullie werksfeer momenteel typeren?

“We hebben vooral de hands-on mentaliteit om het helemaal zelf te willen doen,” aldus Diederik. “Zowel qua automatisering als bedrijfsvoering op strategisch en tactisch niveau, maar ook operationeel. We geloven in de enorme potentie van RiskChallenger! In de aanloopperiode hebben we al veel plezier gehad en enorm veel geleerd. Leuke dingen doen met leuke mensen is voor mij echt noodzakelijk in mijn werk!”

Hoe zien jullie de verdere toekomst?

“Uiteindelijk willen wij dé wereldwijde speler worden op het gebied van communicatief risicomanagement! Tot die tijd willen we vooral ons netwerk laten groeien en werken we met veel enthousiasme en plezier verder aan het de groei van RiskChallenger. We kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst!”

Door: RiskChallenger
Publicatiedatum: 28 oktober 2019

Recente blogs

Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland

Waarom hebben jullie gekozen voor RiskChallenger? Wat was de aanleiding voor het gebruiken van onze tool? Voordat wij gingen werken met de tool van RiskChallenger deden we alles in Excel. In een evaluatie met ons risicomanagement team kwam naar voren dat werken in...

Heijmans

Heijmans

Waarom koos Heijmans voor RiskChallenger? Als aannemer werkt Heijmans op grote (infra)projecten. Dergelijke projecten brengen altijd risico's met zich mee. Om hun risicomanagement te verbeteren koos Heijmans ervoor om met onze software te werken. De toegevoegde waarde...