Kay Ouwinga

Kay Ouwinga

Kay Ouwinga is Manager Projectbeheersing en maakt bij zijn projecten gebruik van RiskChallenger. Hoewel zijn projecten nog in de beginfase zitten, heeft hij nu al een goede indruk van de app.

Waarom maak je gebruik van de software van RiskChallenger?

Kay vertelt dat hij RiskChallenger leerde kennen door een collega. De software wordt nu bij een aantal projecten door verschillende collega’s gebruikt.

Kay: “Ik heb een aantal projecten waarbij ik ook gebruik wilde maken van RiskChallenger, naar aanleiding van een collega die het een goede tool vond om te gebruiken. Volgens mij is er nu nog iemand anders die deze tool ook gebruikt, voor een ander project. Dus we gebruiken nu bij c.a. vijf projecten RiskChallenger, voor zover ik weet.”

Bij twee collega's van Kay die ook RiskChallenger gebruiken, is de frequentie van gebruik hoger dan bij Kay.

Kay: “Maar bij mijn projecten zitten we ook nog niet in die fases. Mijn projecten komen volgend jaar in de fase dat wij echt risicomanagement gaan doen, dus dan gaat de frequentie ook fors omhoog.”

Wat was je eerste indruk van de tool?

Kay is dus geïntroduceerd aan de tool door een collega en kreeg later een workshop van RiskChallenger over de software.

Kay: “Mijn eerste indruk van het programma was dat het leuk was, maar wel beperkt. Maar toen ik de workshop kreeg, dacht ik, er kan wel heel erg veel. Bijna té veel.”

Hoe helpt de tool jullie bij het uitvoeren van risicomanagement?

Kay vertelt dat RiskChallenger nu vooral helpt als ze willen gaan scoren.

Kay: “Dan kun je met de app inloggen en kan iedereen zijn ding doen. Het zou helpen als een kwantificatiesessie of brainstorm langer kan worden opengehouden, maar daar hebben we het al een keer over gehad en daar zijn jullie volgens mij ook mee bezig. Dan zou iedereen in zijn eigen tijd zelf risico’s kunnen scoren; nu moet dat als je bij elkaar bent.”

Als deze nieuwe versie van de brainstorm online komt, waar zit dan volgens jou de tijdswinst?

Kay vertelt dat hij nu al een half uur kwijt is aan scoren in een sessie.

Kay: “Dan moeten al die scores getoond worden, wat vrij gemakkelijk is in het programma, en dan komen natuurlijk de discussies. Die nemen de meeste tijd in beslag.”

Het zou dus handig zijn als mensen thuis al kunnen scoren, vertelt Kay.

Kay: “Ik kan dan ook al meteen de sessie voorbereiden, als ik zie dat er niet veel ruimte tussen scores zit, hoeven we die dus niet te behandelen. Dan heb je het alleen nog maar over de echt grote afwijkingen en de echt grote risico’s. De kleine risico’s vind ik voor zo’n sessie wat minder belangrijk.”.

Zijn er nu voordelen die je kunt benoemen, ondanks dat je het volgend jaar pas echt gaat gebruiken, van het gebruik van de software ten opzichte van de tool die je hiervoor gebruikte; Excel?

Kay: “Één van de grootste voordelen is toch dat het wat dynamischer is. Ook bij een presentatie vind ik die dashboards echt leuk. Het geeft je ook wat managementinformatie, naar bijvoorbeeld je stuurgroep. Dan geeft zo’n dashboard wat leukere informatie dan een Excel spreadsheet.”.

Kay vertelt dat hij het daarnaast een groot voordeel vindt dat je net als in Relatics een koppeling kunt maken tussen beheersmaatregel en oorzaak of gevolg. Daarnaast vindt hij het fijn dat er bijna onbeperkt kolommen kunnen worden toegevoegd. Het kan zo uitgebreid worden als je wil.

Los van de tool, maar over het bedrijf zelf. Hoe ervaar je onze service?

Kay: “Uitstekend. Als ik een cijfer moet geven, een 9, want 10 mag niet omdat dat niet kan. Het is nooit perfect, er is altijd ruimte voor verbetering. Maar de service is echt heel goed, er wordt snel gereageerd, als ik een vraag heb dan beantwoorden jullie hem. Ik vind de service echt heel goed.”

Probeer het gratis uit

Bedankt, we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag!
Oeps! Er ging iets mis met het versturen
Door op 'Accepteren' te klikken ga je akkoord met de opslag van cookies op je apparaat voor het verbeteren van de website, analyse van gebruik en marketing-doeleinden. Zie ons Privacy Statement voor meer informatie.