Translation validation – automatisch vertaalde foutmeldingen

13 juli 2021

De RiskChallenger-applicatie is gebouwd met behulp van veel opensource libraries. Open-source betekend dat de broncode door iedereen bekeken en gebruikt kan worden. Hierin zit standaard functionaliteit waarop verder gewerkt kan worden. Dit scheelt ontwikkelaars veel tijd en energie, omdat ze niet zelf deze basisfuncties hoeven te ontwikkelen en een sterke basis hebben om op te werken. RiskChallenger waardeert deze opensource projecten en draagt hier dan ook graag aan bij waar we dat kunnen.

In RiskChallenger zitten veel invoervelden, denk bijvoorbeeld aan het invoeren van de dossiernaam of risico-omschrijving. In het geval je deze vergeet in te vullen zal er een rode rand om het invoerveld verschijnen samen met een melding. Omdat RiskChallenger meerdere talen ondersteund, Engels en Nederlands, moeten deze meldingen natuurlijk ook vertaald worden. Voor deze functionaliteit hebben we eerst gezocht naar een open-source library die dit werk al voor ons kon doen, maar hebben we niets kunnen vinden. Om die reden hebben we hier zelf een library voor ontwikkeld en hebben we die ook als open-source openbaard.
In deze technische blog post leggen we uit waarom we de library hebben gemaakt, wat die library kan en hoe het technisch gezien werkt.

https://dev.to/langstra/translation-validation-automatic-validation-messages-translated-17ng

Door: Wybren
Publicatiedatum: 13 juli 2021

Recente blogs

RiskChallenger: van iPad naar browser

RiskChallenger: van iPad naar browser

Toen RiskChallenger in 2016 ontwikkeld werd, is er gekozen voor een app die alleen op iPad werkt met het idee dat dit platform veiligheid uitstraalt. De app straalde dit uit, maar deze manier van ontwikkelen had het ook een grote beperking. De app was slechts op een...

Doe eens gek: ga je risico’s echt beheersen!

Doe eens gek: ga je risico’s echt beheersen!

Op die vraag, heb ik geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord, maar wel een mening: ja en ja! Het had voorzien kunnen worden en de impact had milder kunnen zijn. Natuurlijk is het pandemierisico er eentje in de categorie ‘Kleine kans, groot gevolg (KKGG)’. Maar...