Translation validation – automatisch vertaalde foutmeldingen

13 juli 2021

De RiskChallenger-applicatie is gebouwd met behulp van veel opensource libraries. Open-source betekend dat de broncode door iedereen bekeken en gebruikt kan worden. Hierin zit standaard functionaliteit waarop verder gewerkt kan worden. Dit scheelt ontwikkelaars veel tijd en energie, omdat ze niet zelf deze basisfuncties hoeven te ontwikkelen en een sterke basis hebben om op te werken. RiskChallenger waardeert deze opensource projecten en draagt hier dan ook graag aan bij waar we dat kunnen.

In RiskChallenger zitten veel invoervelden, denk bijvoorbeeld aan het invoeren van de dossiernaam of risico-omschrijving. In het geval je deze vergeet in te vullen zal er een rode rand om het invoerveld verschijnen samen met een melding. Omdat RiskChallenger meerdere talen ondersteund, Engels en Nederlands, moeten deze meldingen natuurlijk ook vertaald worden. Voor deze functionaliteit hebben we eerst gezocht naar een open-source library die dit werk al voor ons kon doen, maar hebben we niets kunnen vinden. Om die reden hebben we hier zelf een library voor ontwikkeld en hebben we die ook als open-source openbaard.
In deze technische blog post leggen we uit waarom we de library hebben gemaakt, wat die library kan en hoe het technisch gezien werkt.

https://dev.to/langstra/translation-validation-automatic-validation-messages-translated-17ng

Door: Wybren
Publicatiedatum: 13 juli 2021

Recente blogs

Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland

Waarom hebben jullie gekozen voor RiskChallenger? Wat was de aanleiding voor het gebruiken van onze tool? Voordat wij gingen werken met de tool van RiskChallenger deden we alles in Excel. In een evaluatie met ons risicomanagement team kwam naar voren dat werken in...

Heijmans

Heijmans

Waarom koos Heijmans voor RiskChallenger? Als aannemer werkt Heijmans op grote (infra)projecten. Dergelijke projecten brengen altijd risico's met zich mee. Om hun risicomanagement te verbeteren koos Heijmans ervoor om met onze software te werken. De toegevoegde waarde...