RiskChallenger Resilience
In een snel veranderende wereld van security is het cruciaal voor organisaties om risico’s tijdig te identificeren, analyseren en beheersen. Nieuwe wet- en regelgeving verplicht bedrijven inmiddels om risicomanagement te integreren in hun dagelijkse bedrijfsvoering.
RiskChallenger Resilience helpt jouw organisatie niet alleen te voldoen aan deze verplichtingen, maar maakt risicomanagement tot een strategisch onderdeel van je bedrijfsvoering.
Wat is RiskChallenger Resilience?
De wereld verandert snel en brengt nieuwe, complexe risico's met zich mee. Digitale dreigingen, strengere regelgeving en steeds hogere verwachtingen maken effectief risicomanagement essentieel. Toch blijft dit in veel organisaties onderbelicht, met inefficiëntie, financiële schade en juridische sancties als gevolg.
De recente invoering van de Cyberbeveiligingswet (NIS2) en de Wet weerbaarheid kritieke entiteiten (CER) dwingt vitale organisaties om hun aanpak grondig te herzien. Het is tijd om risicomanagement niet langer te zien als een administratieve last, maar als een strategisch middel om weerbaarheid en veerkracht te waarborgen.
Resilience betekent vrij vertaald ‘weerbaarheid’. Het verwijst naar het vermogen om te herstellen van ongewenste situaties, zich aan te passen aan veranderingen en veerkrachtig om te gaan met tegenslagen. In het veiligheidsdomein staat dit steeds vaker centraal. De tijd van statische ‘vinkenlijstjes’ is voorbij. Situaties kunnen snel veranderen, wat vraagt om een dynamische en adaptieve aanpak.
RiskChallenger Resilience ondersteunt het safety- en securityproces door te inventariseren welke belangen beschermd moeten worden, deze te categoriseren en overzichtelijk in kaart te brengen.
De RiskChallenger Resilience Methodiek
Onze aanpak voor risicomanagement rust op drie pijlers: het identificeren van de 'Te Beschermen Belangen' (TBB), het evalueren van risico’s en het bepalen van passende maatregelen. Met deze methodiek begeleiden wij jouw organisatie stap voor stap door het risicomanagementproces.
De 1, 2, 3 aanpak:
Welke belangen willen we beschermen?
Welke risico's loopt de organisatie?
Welke maatregelen moeten we treffen?


Een RiskChallenger in huis halen?
Onze adviseurs helpen je graag verder.
Al onze adviseurs zijn ISO31000 gecertificeerd
Ondersteuning bij alle processtappen en daarbuiten
Altijd op maat voor jouw organisatie en flexibel in te zetten
Duik dieper in RiskChallenger Resilience
Leer meer over risicomanagement in de safety-, security- en business continuity management wereld.